×

Fout

In verband met groot onderhoud aan de infrastructuur van HCC!net, zal deze dienst van vrijdagavond 22 oktober 23:00 tot zaterdagochtend 6:00 niet beschikbaar zijn. Mails die in die periode worden verstuurd naar een @hccnet.nl adres zullen gewoon worden afgeleverd zodra de werkzaamheden zijn afgerond. Ook de HCC!net persoonlijke websites zullen gedurende de onderhoudsperiode niet bereikbaar zijn. Onze excuses voor het eventuele ongemak. Websites van HCC blijven wel bereikbaar gedurende het onderhoud

 

veiligheidprovacy tijdelijk

Het lijkt erop dat we bijna niet meer zonder de digitale wereld kunnen. We beleven er heel veel plezier aan, maar er kleven ook nadelen aan. Zo zijn er veel voorbeelden van digitale gevaren waarover we bijna dagelijks lezen: virussen, phishing, identiteitsfraude, ransomware, hacken en noem maar op. Moet je daar nu bang van worden en/of jouw digitaal plezier erdoor laten bederven?

Het antwoord daarop is nee, maar het is wel belangrijk dat je bewust wordt van deze digitale gevaren en dat je ze ook herkent. Dit komt uitgebreid aan bod in de presentaties die in het gehele land worden gehouden in het kader van het eerste seizoensthema van 2019 bij HCC: ‘Digitale veiligheid en privacy’.

 

Sites:

meer volgen ...

De presentatie is geen allesomvattende presentatie over digitale veiligheid en privacy, we behandelen een aantal aspecten en dan met name op het gebied van mobiele apparaten. Vanzelfsprekend geven we ook veel advies en oplossingen.

Allereerst gaan we uitgebreid in op phishing en ransomware. Hoe kun je dit voorkomen en/of herkennen en wat moet je doen als je ‘besmet’ bent? Daarna gaan we in op het digitale gevaar voor onze mobiele apparaten. Hierbij komen we met adviezen en oplossingen voor Android en iOS.

Vervolgens gaan we in op privacy: waarvoor geef jij allemaal toestemming als je een app installeert en hoe draai je dat terug? Ook vertellen we je wat de beste privacy-apps zijn. Ten slotte gaan we nog in op skimmen (kopiëren/gebruiken van gegevens op de magneetstrip van een bankpas), VPN en geven we je heel veel handige tips en oplossingen op het gebied van onder andere wachtwoorden.

  1. Digitale gevaren: phishing en ransomware
  2. Android
  3. iOS: iPhone en iPad
  4. Privacy: toestemming bij app en privacy-apps
  5. Skimmen
  6. VPN
  7. Meer advies, tips en oplossingen

Meer weten? Kom naar een presentatie in het land. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

PC-Active 304
In de PC-Active, editie 304 van februari/maart 2019, vind je ook de nodige informatie over dit thema. Op pagina 62 verwijzen we naar een document dat je bij de hand kunt houden om je inloggegevens veilig op een usb-stick te zetten (de workshop Een gerust gevoel voor later). Dit bestand is een pdf-versie van het Social Media Testament dat HCC!genealogie maakte. Je kunt dit bestand downloaden via onderstaande button.

Ben je HCC-lid? Om het document te downloaden dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!