Allereerst de beste wensen voor de leden en hun dierbaren van de regio Midden- en Zuid-Limburg. We hopen dat 2023 veel moois zal brengen. Ondertussen is er ook een andere beheerder van 't Trefpunt, namelijk Nico.

Op vrijdagavond 13 januari is er weer een regio bijeenkomst, dit maal weer een inloopavond. Wil je toch een bepaald onderwerp behandeld hebben, stuur dan even een mail, dan kunnen wij kijken of we aan de wensen kunnen voldoen.

Op vrijdagmiddag 20 januari is er een presentatie van Wil met als onderwerp Android. Zoals jullie weten Wil daar alles van.

Wij ontvangen jullie graag op beide bijeenkomsten.

 

p.s. zie je in de banner niet een afbeelding met data uit januari, leeg dan de browser cache.

In december hebben wij op 9 en 16 december een bijeenkomst. Zie voor meer info de agenda.

 

In oktober zijn er bij de HCC drie bijeenkomsten. Twee in Munstergeleen en één in Houten.

In Houten is er de HCC!kennisdag, waar leden van de HCC gratis toegang hebben. Lees meer in het agenda item of kijk hier.

Op vrijdagavond 14 oktober geeft Fred Baltus een presentatie over het zoeken van genealogische gegevens in Nederland, België en Duitsland. Deze presentatie is ook gegeven bij HCC!genealogie in mei en op 3 oktober in Vlissingen. De presentatie is ook geschikt voor mensen die beginnen met stamboomonderzoek.

De PDF van de presenatie staat bij Documenten --> Diverse.

cc

Op vrijdagmiddag 21 oktober geeft Wil van der Maarel een presentatie over het Digitaliseren van analoog materiaal, zoals foto's, negatieven, cassettebandjes, videobanden, etc. Wil je weten wat er allemaal te krijgen is, kom dan naar deze presentatie.

Deze maand zijn er een drietal evenementen die interessant kunnen zijn voor jou!

Op vrijdagavond 11 november komen de Apple, of beter gezegd de iPhone en iPad, gebruikers aan hun trekken. Eind september is versie 16 van iOS gelanceerd en eind oktober versie 16.1 voor de iPhone en iPad. Ook is er een nieuwe versie van MacOS, namelijk Ventura. Na aanvankelijk wat problemen met iOS 16 op de iPhone en in het bijzonder de laatste nieuwe iPhone werkt alles weer naar behoren. Het is dan ook tijd om je Apple producten te updaten, zeker als je device nog ondersteund wordt.

Op vrijdagmiddag 18 november houden we bij de SeniorenAcademie een presentatie hoe je gegevens van je voorouders kan zoeken in Nederland, België en Duitsland. Heeft dat je interesse gewekt? Dan kan je op zaterdag 19 november naar Eindhoven voor de HCC!genealogiedag. Gratis entree en tegenover het station in Eindhoven.

In september bruist het weer van de activiteiten bij HCC!mzl. Op vrijdag 9 september is er de regioavond en de dag daarna kan je vliegen met Drones in Gulpen. Wel even aanmelden! Zie hiervoor ook de agenda.

Banner 50 3 3Verder is de HCC van 13 t/m 17 september ook op de 50+ beurs in Utrecht. Uw voorzitter zal er op zaterdag 17 september ook aanwezig zijn. Kijk ook hiervoor in de agenda of op de HCC!-site.

De laatste bijeenkomst van deze maand is vrijdag 16 september in Munstergeleen. Onderwerp is dan Post-It en Plaknotities. Kijk ook hiervoor in de agenda.