FD5C73F1 5A16 4D06 8C1B D0D7BEDAF8E7

Windows is met afstand het meestgebruikte besturingssysteem voor computers. In dit seizoensthema vertellen we je alles wat je weten moet, bijvoorbeeld over het updaten ervan.

 In dit seizoensthema gaan we in op alle aspecten van Windows. Zo vertellen we je alles over het updaten van Windows. hoe bereid je je (computer) erop voor? Kun je het uitstellen en zo ja hoe dan? Hoe weet je eigenlijk welke versie je hebt en hoe lang wordt die versie nog ondersteund?

Beste leden,

MZL heeft in november geen regiomaand, we gaan dat doen op vrijdag 13 december 2019.  Als onderwerp gaan we waarschijnlijk iets brengen met fotografie, tips voor het maken van foto's en het bewerken van foto's op een tablet en/of Windows computer. Heb je vragen of wil je bepaalde tips, vul dan het contactformulier in.

Op 8 november hebben wij wel een presentatie over het seizoensthema. Installeren van een Windows 10 Update en de overstap van Windows 7 naar Windows 10. Meer hier over o.a. op de HCC-website.

 

Op beide avonden zijn introducees welkom.

F342524B A540 4C71 8004 ADF34E04A9C5
Eind september is de nieuwe versie van iOS en iPadOS uit. In een presentatie wordt een en ander verder uitgelegd. 

Er komt een hele rij aan nieuwe mogelijkheden aanbod, o.a:

  • Darkmode
  • Lightning naar USB3 adapters
  • Safari iPadOS met "mac weergave"
  • privacy
  • Inloggen met Apple-id
  • Augumented Reality
  • Arcade gamen
  • en life demo's

 

We zien iedereen graag op 11 oktober in Urmond!

Op 12 oktober is ook de Apple interessegroep ook op de HCC!kennisdag in Houten.

 

 

 

 

 

vraagtekenIn december willen we de regio-avond een speciaal tintje geven. Daarvoor is het bestuur op zoek, naar een leuk onderwerp, waarvan wij een flitsende presentatie kunnen geven. 
Dien je voorstel in via het contactformulier
Alvast bedankt! 


Update 14-9-2019 : bestanden zijn toegevoegd!

Op de emicromaqueenerste bijeenkomst na de zomer houden wij een workshop programmeren. We laten dan zien hoe je de micro:maqueen kan programmeren en een Tello Drone.

Heb je nog geen micro:Maqueen, dan kan je eventueel je programmaatjes op één van de aanwezig robot-autootjes uitproberen. Ook de Telle-Drone is hiervoor beschikbaar.

Wil je de robot programmeren, ga dan naar https://makecode.microbit.org.Om de nicro:maqueen te gebruiken moet je wel nog iets installeren binnen de online programmeer omgeving. De handleiding van Jeroen Harmsen staat hier.

De drone kan je programmeren met behulp van je tablet, hiervoor heb je het programma DroneBlocks nodig. Voor de Drone heb ik een paar extra accu's!

Ben je lid? Dan zie je hieronder de bestanden, als je bent aangemeld!

 Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!