Agenda

Seiziensthema : Robotica, Drones en Programmeren
Vrijdag, 14 Juni 2019, 20:00 - 22:00
Hits : 26
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Het nieuwe seizoensthema is met hulp van bovenstaande groeperingen tot stand gekomen. Ook al lijkt, op het eerste gezicht, dat er weinig gemeenschappelijk tussen de drie interesse groeperingen zit, toch hebben ze één ding gemeenschappelijk, namelijk een programma. Bij programmeren kan je kennis opdoen van de diverse programmeertalen, ze kunnen je helpen en leren programmeren. Met zo'n programma kan je bijvoorbeeld een drone programmeren, zoals de Tello of Airblock. Dat programmeren kan o.a. met het verslepen van blokjes met commando's erin.
Je kan ook een eigen robot in elkaar zette, bijvoorbeeld een micro:maqueen. Deze robot bestaat uit een micro:bit processor en wat extra onderdelen, zodat je bijvoorbeeld een robot autootje kan maken.


Ook het programmeren gaat door middel van het schuiven met blokjes. Programmeren op die wijze is niet lastig en moeilijk, zelfs hele schoolklassen, basisschool, doen het tegenwoordig. Dus kom naar het nieuwe seizoensthema en kom kijken en luisteren naar de fun van het programmeren. Ideaal voor opa's en hun kleinkinderen, maar ook voor andere leden van de HCC!

Locatie Gemeenschapshuis "Pater Kolbe"
Graetheidelaan 60
Urmond
Limburg
Nederland
06 11427874