Agenda

Fotograferen met je smartphone
Vrijdag, 19 Oktober 2018, 14:00 - 16:00
Hits : 37
door Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


5A492421 6E29 47EE BB70 70C23A2C5D3EDigitaal fotograferen is een hele jonge techniek. Waar de analoge fotografie bijna tweehonderd jaar nodig had om van de platencamera en vlakfilm via rolfilm van middenformaat in zwart-wit, te komen tot het bij ons nog wel bekende kleinbeeldformaat in kleur, is de digitale fotografie in slechts enkele decennia volledig tot wasdom gekomen.
Met name de camera in de smartphone heeft voor een ware revolutie gezorgd. Met onze mobiele telefoon hebben we de hele dag door ook een zeer geavanceerde camera bij ons. Fotografie heeft daarmee extra dimensies gekregen.

Echter…, veel “wetten en regels” die gelden voor de analoge fotografie zijn niet veranderd. Richtlijnen en uitgangspunten voor compositie en belichting zijn nog onverkort van kracht. De invloed die sluitersnelheid en diafragma hebben op het uiteindelijke resultaat zijn nog steeds van groot belang en het begrip “scherptediepte” en het daarmee samenhangende scherpstelpunt speelt ook bij digitale fotografie een rol van betekenis.

Hoogste tijd dus om even stil te staan bij deze facetten. De SeniorenAcademie van de HCC wil u met deze presentatie in de gelegenheid stellen om de digitale camera van de smartphone beter te leren kennen.
Daarnaast worden er oplossingen geboden om de digitale fotobestanden naar computer of tablet over te brengen. Tenslotte wordt er ook aandacht besteed aan enkele mogelijkheden voor bewerking en de tools waarmee dat kan.

Locatie Gemeenschapshuis "Pater Kolbe"
Graetheidelaan 60
Urmond
Limburg
Nederland
06 11427874