Seizoensthema: Fotograferen met je Smartphone

Datum: 
09-02-2018 20:00
Afdelingsavond, Fotografie, Presentatie, Seizoensthema

In dit jubileumthema vertellen we je hoe je met je smartphone de mooiste foto's maakt. Zo geven we nuttige tips over bijvoorbeeld compositie en belichting, maar vertellen we ook een beetje over de historie van fotografie. We bekijken verder enkele apps die je een handje kunnen helpen. Kortom, wat je maar weten wilt om mooie plaatjes te schieten met je smartphone!

HCC is 40 jaar en dat wordt gevierd! Deze vieringen worden in vele gevallen opgeluisterd met de presentatie 'Fotograferen met je smartphone'. De vieringen en presentaties zullen plaatsvinden door het hele land gedurende de maand februari, in sommige gevallen in maart. Niet alleen leuk dus, maar ook heel leerzaam!

Bijna iedereen heeft zijn smartphone altijd op zak en aangezien de camera's van deze apparaten tegenwoordig van goede kwaliteit zijn, kun je er ook echt mooie foto's mee maken. Maar dan moet je wel weten hoe je dat het beste aanpakt.

Daarom hebben we in deze presentaie een aantal tips voor je, met natuurlijk extra uitleg erbij, want wat maakt een foto tot een goede foto? En welke camera-app kun je daarvoor gebruiken? We vertellen je welke apps je kunnen helpen om je foto achteraf te bewerken voor een nog beter resultaat, maar ook hoe je begint met het kiezen van je onderwerp.

Naast een heleboel tips over compositie, belichting en effecten, vertellen we ook wat over de geschiedenis van de fotografie en geven we duidelijke voorbeelden bij de verschillende onderdelen.

We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen!

Locatie: 
Gemeenschapshuis "Pater Kolbe"
Adres: 
Graetheidelaan 60
Postcode: 
6129 GH
Plaats: 
Urmond