images/fade/fade1.jpg

Robprogdron header

 Op 14 juni was  in Urmond het seizoensthema Robotica, Drones & Programmeren.

Zie update onderaan dit bericht!

Tegenwoordig werkt bijna niets zonder een programma dat (nog) door mensen geschreven wordt. Ook robots en drones doen niets zonder een programma dat zegt wat ze moeten doen.

In dit seizoensthema laten we jullie kennismaken met drie Interessegroepen van HCC: Robotica, Drones en Programmeren. Het verbindende tussen deze drie Interessegroepen is dus programmeren: zonder software kun je niets met drones en ook niets met robotica. Zo kun je zelf een programma schrijven om een Tello- of Airblock-drone te programmeren of je kunt aan de slag gaan met een micro:bit die je in robotauto Maqueen plaatst.

Tijdens de presentatie laten we je op een toegankelijke manier zien hoe je zelf aan de slag kunt gaan met een robot met behulp van de Maqueen Micro:bit. Verder laat HCC!robotica zien waar ze zich mee bezighouden en wordt er aandacht gegeven aan HCC!drones: je wordt geïnformeerd over de Tello, een drone die je gemakkelijk met kunt smartphone te besturen en we vertellen hoe je zelf een drone bouwt, programmeert en vliegt met een Airblock-drone. Ook HCC!programmeren presenteert zich.

In september houden we een Workshop waarin wij een robotautootje laten rijden, door middel van een zelf gemaakt programmaatje. Wat is er nu leuker voor HCC-leden om samen met je kleinkind te programmeren? Dat is fun! O ja, neem je kleinkind of buurjongen of -meisje mee naar de HCC in september!

Tip: Kijk in de laatste PC Active voor meer info en de aanbieding op hcc.nl!

Update

Op youtube staat een filmpje hoe je de tello drone kan programmeren!

Ben je HCC-lid? Om [dit document, deze presentatie, etc.] te downloaden dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!