images/fade/fade1.jpg

3D tijdelijk1

Update: Syllabus voor leden toegevoegd!

In de media is er veel aandacht voor alles wat met 3D te maken heeft. En natuurlijk vooral voor zaken die tot de verbeelding spreken. Zoals het printen van een compleet huis, medische toepassingen, of onlangs nog het verbod op het publiceren van 3D-ontwerpen om een vuurwapen met een 3D-printer te maken. Zover gaan wij natuurlijk niet, maar HCC neemt je graag mee op een fascinerende ontdekkingsreis in de wereld van 3D-printen.

De presentatie gaat vooral in op wat 3D kan betekenen als hobby. We vertellen je over de belangrijkste aspecten van 3D die voor de hobby interessant zijn:

  • We vertellen iets over de historie van de 3D-printer en over de werking van de 3D-printer
  • We vertellen hoe je aan je 3D-model kunt komen
  • We leggen uit hoe je een 3D-model geschikt kunt maken om te printen
  • We vertellen wat er voor nodig is om een goede 3D-print te maken
  • We demonstreren enkele 3D-ontwerpprogramma’s
  • En uiteraard zul je een 3D-printer aan het werk zien, dezelfde printer die je als HCC-lid voordelig kunt aanschaffen

NB Veel software/uitleg/terminologie is Engelstalig en daarom vind je in deze presentatie veel Engelstalige woorden en begrippen. Er is vaak geen goed Nederlands woord voor en als het al bestaat, wordt het niet gebruikt door mensen in de 3D-wereld. Het is dus wel handig als je het Engels een beetje beheerst.

Meer weten? Kom dan vrijdagavond 12 oktober naar de presentatie in Urmond bij HCC!mzl. We hopen dat je er veel van leert en dat met plezier in praktijk zult kunnen brengen! Behalve de presentatie is er ook een mogelijkheid om met de aangeboden 3D-Printer kennis te maken.

Bij voldoende belangstelling is het mogelijk om op een volgende avond, of op een andere dag, een workshop te organiseren. Het oprichten van een werkgroep 3D behoort ook tot de mogelijkheden.

6A4AD10F 1141 42E6 9074 12A8ED548241              

FCCD2660 7F9B 445F ADCF 452A4520F043

   
B58CE541 3F94 4B02 A905 0B8C78AD42A4
    

 

 Kijk voor meer info ook op: https://www.hcc.nl/3d-printen

Ben je HCC-lid? Om syllabus en het PC-Active artikel te downloaden dien je ingelogd te zijn. Je kunt inloggen door je HCC-gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen in de daarvoor bestemde velden aan de rechterkant van deze pagina.

Nog geen HCC-lid? Word nu lid en kies je welkomstgeschenk!